Flexwerkers de juiste toegang geven, ook in vakantieperiodes

Nieuws

Augustus 2024

Planners en teamleiders staan iedere vakantieperiode weer voor de uitdaging voldoende flexwerkers aan te trekken. Flexkracht gevonden? Hoe zorg je dat een flexkracht snel aan de slag kan en toegang heeft tot de juiste systemen en gegevens? Normaal gesproken zijn vakantieperiodes zijn voor veel planners, teamleiders én zorgmedewerkers dan ook een bron van stress. Of toch niet?

Kwetsbare processen

Een belangrijk aandachtspunt bij het inschakelen van een flexwerker is dan ook het beschikbaar maken van de accounts en autorisaties die hij of zij nodig heeft. Zijn deze door handmatige acties niet op tijd beschikbaar of worden dummy-accounts ingezet? Dan kan dit de productiviteit ernstig aantasten of het uitvoeren van werk zelfs verhinderen. Kunnen flexwerkers bijvoorbeeld niet bij gegevens of kunnen zij niet vastleggen wat zij voor cliënten hebben gedaan? Dan kan dit invloed hebben op de registratie én inzage in de kwaliteit van de zorg die je biedt.

Tegelijkertijd werken flexwerkers doorgaans zeer wisselende diensten. Dit brengt dagelijks veel mutaties met zich mee in de systemen waarvan zij gebruik maken. Het handmatig verwerken van deze mutaties is niet alleen tijdrovend, maar ook foutgevoelig. Zo kunnen accounts en autorisaties door menselijke fouten niet of te laat beschikbaar zijn, of trek je rechten juist te laat in. Flexwerkers die je niet meer inhuurt houden hierdoor ten onrechte toegang tot systemen en (gevoelige) patiëntgegevens, met zowel security- als compliance-problemen tot gevolg.

Slimme software biedt uitkomst

Met behulp van de juiste software kunnen zorgorganisaties een belangrijk deel van deze stress wegnemen. De integratie van Elanza met de IAM-oplossing HelloID biedt uitkomst. De IAM-oplossing garandeert dat de medewerker tijdig de benodigde accounts en autorisaties heeft om aan de slag te gaan. Huur je een flexwerker niet meer in? Dan weet je dankzij de integratie met HelloID zeker dat accounts en autorisaties ook tijdig zijn ingetrokken en voorkom je ongeautoriseerde toegang.

Een combinatie van de juiste software en integraties maakt het inhuren van flexwerkers en beheren van zowel de gebruikersaccounts als autorisaties die zij nodig hebben een stuk minder stressvol. Zo stel je zeker dat de kwaliteit van de zorg die je levert altijd op peil blijft, ongeacht of je met vaste krachten of flexwerkers werkt. Wil je meer weten over de koppeling tussen Elanza en HelloID? Kijk dan hier.

Gerelateerde artikelen